HVORFOR CO2FOOD?

HVORFOR CO2FOOD?

September 12, 2019 0 By Camilla Kerlauge

Der er fokus på klimaet i dag – meget fokus. Sommerens valgkamp viste, at det er et tema som ikke bare optager politikerne men også vælgerne. Den ‘grønne agenda’ er komme for at blive.

I Spenderlog har vi i flere år arbejdet på at give forbrugeren indsigt i, hvad det er der kommer i kurven, når turen går gennem supermarkedet. Ikke fordi vi forventer, at forbrugere er blinde og ikke kan se det selv, men fordi det kan være svært at omsætte alle de varer til et overblik, der gør det muligt at identificere lige netop de vaner, der gør at den enkelte ikke kan få pengene til at strække, ikke lever sundt nok eller noget helt andet. Det betyder, at vi har en stor ekspertise i at oversætte kvitteringer til indsigt i forbrugsvaner.

I sommeren 2019 nåede vores kompetencer til et niveau, hvor det gav mening for os at udvikle de algoritmer der gør det muligt at estimere CO2-aftrykket på basis af kvitteringer fra indkøb.

Og hvorfor giver det så mening for os?

Det giver mening dels fordi mange af Spenderlogs brugere har efterspurgt netop denne funktionalitet, dels fordi vi selv fandt det svært at danne os et overblik over hvordan vi egentlig kunne gøre en forskel for klimaet ved at tage andre valg i forhold til mad.

Klimabelastningen fra vores mad er stor, faktisk kommer 25% af vores samlede udledning fra mad. Når man først kender detaljerne i de 25% skal der bare små ændringer til i hverdagen for at gøre en reel forskel. Vi fandt det bare svært at finde ud af hvor vi skulle starte ? Det er svært, at bruge forskningsartikler og generelle udregninger til at ændre på dagligdagens specifikke  madvaner, og til at finde ud af, hvor stort vores eget klimaaftryk egentlig er.

Derfor besluttede vi os for at udvikle CO2Food. CO2FOOD gør det muligt at forstå klimapåvirkningen af den mad, vi køber, og skære ned de steder det passer ind i vores hverdag.