VIL DU MINDSKE DIN MADSPILD?

VIL DU MINDSKE DIN MADSPILD?

March 9, 2020 0 By Camilla Kerlauge

Vi kender det alle sammen. Rester der ikke bliver spist eller drukket ryger ofte ud. Vi har samlet et par gode tips så du kan undgå for meget madspild. Det er både godt for klimaet og for pengepungen. 

Vinslatter fra fredagens middag

Hæld dine vinslatter fra fredagens middag ned i en boks og kom den i fryseren. Når du næste gang skal lave lækre retter som f.eks. risotto, kan du putte vinresten direkte i maden og på den måde mister du ikke de gode rester vin.

Når salaten bliver kedelig 

Salat bliver ofte kedeligt efter et par dage i køleskab. Put bladende ned i en skål med isvand i et par minutter. Det gør ofte salaten frisk og sprød igen.

Pesto fra slatne krydderurter 

Basilikum har det med at blive brugt en gang til tomatsalaten og så bliver den for dårlig til at kunne spises. Brug de lidt slatne basilikumblade til at lave lækker pesto.

Emballangen skal tømmes

Emballage er ofte svær at tømme fuldstændigt. Brug en brødkniv til at skære bunden af f.eks. remouladen og skrab resterne ud med en kniv. Der er ofte til mange flere spegepølsemadder end man tror.

Kedelige rester

De fleste synes at rester er kedelige. Hvis du vil gøre dine rester lidt sjovere, kan du f.eks. riste dine tortillas på panden med ost og skinke som en slags panini. De er gode til madpakken. Du kan også bruge resterne af kødsovsen på pitabrød så de bliver til minipizzaer.